Ο πίθηκος

Μια φορά ο πρίγκιπας έφτασε με την συνοδεία του στο Βουνό των πιθήκων. Όταν οι πίθηκοι είδαν τους ανθρώπους δημιουργήθηκε ένας πανικός και οι πίθηκοι αμέσως εξαφανίστηκαν μέσα στο φύλλωμα των δέντρων. Έμεινε μόνο ένας πίθηκος ο οποίος δεν έδωσε μεγάλη σημασία στους ανθρώπους και συνέχισε να κουνιέται κρατώντας ένα κλαδί. Ο πρίγκιπας έριξε ένα βέλος, αλλά ο πίθηκος το έπιασε στον αέρα. Τότε ο πρίγκιπας έδωσε διαταγή να ρίξουν βέλη όλοι όσοι τον συνόδευαν. Αμέσως προς τον πίθηκο πέταξαν τριάντα βέλη και εκείνος έπεσε νεκρός. Ο πρίγκιπας απευθύνθηκε στον φίλο του:
– Κατάλαβες, τι έγινε; Αυτό το ζώο νόμιζε ότι είναι πολύ έξυπνο και επιδέξιο. Πίστευε ότι κατέχει σπάνιο ταλέντο. Πίστευε ότι κανείς δεν μπορεί να το βλάψει. Όμως έκανε λάθος. Να θυμάσαι αυτή την περίπτωση! Ποτέ μην προκαλείς τους ανθρώπους. Το ταλέντο σου, οι ικανότητές σου θα εκνευρίζουν τους γύρω ανθρώπους και θα κάνουν το παν για να σου αποδείξουν το αντίθετο.
Αυτή η ιστορία μας μαθαίνει να μην είμαστε αφελείς και υπεροπτικοί. 
Δεν πρέπει να δείχνεις στον κόσμο την εσωτερική και εξωτερική ομορφιά σου, τις ικανότητές σου. Πρέπει να τις φυλάξεις. Αυτού του είδους τις αλήθειες πρέπει να τις κρύβεις βαθιά στην καρδιά σου και μόνο τότε θα φυτρώσει σαν κόκκος που έριξαν στη γη. Μην βιάζεσαι να τις βγάλεις έξω. Αν το κάνεις, θα πεθάνει ο κόκκος χωρίς όφελος. Να μεταχειρίζεσαι αυτό που είναι όμορφο και αληθινό, σαν τον κόκκο. Με φροντίδα να του προσφέρεις κάποιο έδαφος, κάποια απόμερη γωνιά στην καρδιά σου και να μην το επιδεικνύεις σε όλους και στον καθένα.

Advertisements
Published in: on 7, Αύγουστος, 2008 at 09:30  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://didymina.wordpress.com/2008/08/07/%ce%bf-%cf%80%ce%af%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%bf%cf%82/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: