Ανθρώπινες διαστάσεις

1.Γήινη διάσταση
2.Πνευματική διάσταση
3.Διανοητική διάσταση
4.Πεφωτισμένη διάσταση

Οι τέσσερις διαστάσεις  συνδέονται και με τα τέσσερα βασικά στοιχεία της φύσης, δηλαδή τη Γη, το Νερό, τον Αέρα, τη Φωτιά. Η Γη βρίσκεται κάτω από το Νερό, το Νερό κάτω από τον Αέρα, ο Αέρας κάτω από τη Φωτιά και η Φωτιά κάτω από τη Γη και πάει λέγοντας σ’ ένα συνεχόμενο νοητικό κύκλο, αρχής γενομένης από τη Γη, που ποτίζεται από το Νερό, που εξατμίζεται και γίνεται Αέρας , που φυσάει και δυναμώνει τη Φωτιά, που καίει τη Γη. Τα τέσσερα στοιχεία είναι αλληλένδετα μεταξύ τους και το ένα αποτελεί κρίκο με το άλλο σχηματίζοντας επαναλαμβανόμενο κύκλο, που πρέπει να ολοκληρωθεί για να αποτελέσει μια συνειδητή αιτία ύπαρξης του ανθρώπου πάνω στο πλανήτη και προσοδοφόρα στο Σύμπαν και αυτός είναι ο τελικός σκοπός μέσω πολλαπλών επαναφορών.
Η πρώτη διάσταση του ανθρώπου ονομάζεται Γήινη διάσταση και συνδέεται με το στοιχείο της Γης. Τα πόδια πατούνε πάνω στη γη. Και ο άνθρωπος βρίσκεται στη πρώτη του διάσταση. Ο άνθρωπος περπατάει.
Οι γήινοι ζωδιακά χαρακτήρες – Ταύροι, Αιγόκεροι , Παρθένοι -, με άρχουσα εξουσία τον Ταύρο, που σημαίνει ότι έχει πιο έντονα τα χαρακτηριστικά του παρόντος στοιχείου, με ενδιάμεση εξουσία τον Αιγόκερο, που σημαίνει ότι είναι μείγμα άρχουσας και φθίνουσας εξουσίας, και φθίνουσα τη Παρθένο, που σημαίνει ότι έχει λιγότερο έντονα τα χαρακτηριστικά, είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την ύλη και το σεξ. Αγαπούνε πολύ το χρήμα, είναι φειδωλοί με την τσέπη τους και χρησιμοποιούν το σεξ για να ελέγχουν καταστάσεις ή για να αποκτήσουν ύλη. Είναι οι λεγόμενοι Υλιστές.
Η Πνευματική διάσταση συνδέεται με το στοιχείο του Νερού. Η διάσταση τώρα έχει ανέβει στη δεύτερη κλίμακα, έχει προχωρήσει πάνω από τα πόδια, στην καρδιά. Ο άνθρωπος κολυμπάει.
Οι υδάτινοι ζωδιακά χαρακτήρες – Ιχθείς, Καρκίνοι, Σκορπιοί -, με άρχουσα εξουσία τον Ιχθύ, ενδιάμεση τον Καρκίνο και φθίνουσα το Σκορπιό, είναι άμεσα συνδεδεμένοι με το συναίσθημα και μετά το σεξ. Ο συναισθηματικός τους κόσμος είναι ευάλωτος και επηρεάζει τη ζωή τους. Είναι συγκρατημένοι με τα χρήματα και δίνουν πολλά, όμως με το σκεπτικό ότι θα πάρουν. Είναι οι λεγόμενοι Συναισθηματίες.
Η Διανοητική διάσταση συνδέεται με το στοιχείο του Αέρα. Η διάσταση έχει τώρα ανέβει στη τρίτη κλίμακα και έχει προχωρήσει πάνω από τη καρδιά, στο νου. Ο άνθρωπος πετάει.
Οι αέρινοι ζωδιακά χαρακτήρες – Δίδυμοι , Υδροχόοι, Ζυγοί -, με άρχουσα εξουσία τους Διδύμους, ενδιάμεση τον Υδροχόο και φθίνουσα το Ζυγό, είναι συνδεδεμένοι με το πνεύμα και λειτουργούν σεξουαλικά και γενικά μέσω αυτού. Είναι οι λεγόμενοι Εγκεφαλικοί τύποι.
Η Πεφωτισμένη διάσταση συνδέεται με το στοιχείο της Φωτιάς. Η διάσταση τώρα έχει ανέβει στην ανώτερη κλίμακα και βρίσκεται στη φάση εξόδου από το ανθρώπινο σώμα. Ο άνθρωπος καίγεται και ενώνεται με το Θείον, για να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του. 
Οι πύρινοι ζωδιακά χαρακτήρες – Λέοντες, Τοξότες, Κριοί – , με άρχουσα εξουσία το Λέοντα, ενδιάμεση τον Τοξότη και φθίνουσα τον Κριό, είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τη δράση και τη δύναμη. Είναι οι λεγόμενοι αρχηγοί και με πρώτο αρχηγό το Λέοντα κατευθύνουν τη πορεία όλων. Ο Λέων είναι ο δίκαιος βασιλιάς, ο Τοξότης ο πνευματικός στρατηγός και ο Κριός ο τολμηρός πολεμιστής.

Η δικαιοσύνη , η πνευματικότητα και η μάχη με το καλό και το κακό είναι οι τρείς βασικές αρχές του Σύμπαντος, που το κρατούν σε ισορροπία. Οι τρείς αρχηγοί δίνουν το έναυσμα για τις βασικές αρχές, τα τρία αέρινα στοιχεία διασκορπίζουν παντού τις βασικές αρχές, τα τρία υδάτινα τις εμπλουτίζουν συναισθηματικά και τα τρία γήινα τις βοηθούνε μέσω της ύλης να ζυγίζουν τα υπέρ και τα κατά και να διδαχτούνε. Το ένα στοιχείο συμπληρώνει το άλλο, αλληλοβοηθούνται, αλληλοδιδάσκονται. 

*Απόσπασμα απο το βιβλίο της Χρύσας Δημουλίδου : «Σουίτα στον Παράδεισο»

Advertisements
Published in: on 24, Σεπτεμβρίου, 2008 at 10:47  Σχολιάστε  
Tags:

The URI to TrackBack this entry is: https://didymina.wordpress.com/2008/09/24/261/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: