Σχήματα

– Σχημάτισε ότι θέλεις
Η γυναίκα περιεργάστηκε αυτό που με σχολαστική λεπτομέρεια σχημάτισα στο χαρτί. Ένας κεραυνός έκανε την εμφάνισή του στο άγραφο χαρτί, δίπλα του κάθετες γραμμές και δεξιά ένα φτερό.
– Έκρηξη ! πρόσεχε πολύ το βίαιο ξέσπασμά σου στο απρόβλεπτο γεγονός που αντιμετώπισες. Μην βγεις από τα όριά σου. Η λύση θα ‘ρθει εξ ουρανού.  Εσύ γράφεις τη δική σου ιστορία, όπως και ο καθένας. Όλοι καταθέτουμε στην τράπεζα της Υπερδύναμης και άλλοι μας κρίνουν. Εσύ μην γίνεις κριτής! Μην χάσεις την ευκαιρία ν’ ανέβεις καρμική βαθμίδα. Τώρα είναι η ευνοϊκή περίσταση. Άλλωστε τώρα βιώνεις πράγματα που σου φαίνονται ανυπέρβλητα. Αύριο μεθαύριο όμως θα έχουν μια άλλη δυναμική …μπορεί τώρα να μην το αντιλαμβάνεσαι , αλλά , οι αιχμηρές καταστάσεις σ’ έκοψαν σε πολυεδρικά μικρά κομματάκια. Πίστεψέ με, θα βρεις τον τρόπο να τα συνδέσεις και να φτιάξεις τη γυναίκα που ξέρεις ότι είσαι. Μην παρασυρθείς! Μην δείξεις ανωριμότητα! Τα συναισθήματά σου συνεχώς θα εναλλάσσονται. Το φτερό που σχημάτισες σε σώζει. Μόνη σου θα βρεις λύσεις και η ψυχή σου θα βγει αγνή. Μόνο πρόσεξε την καρδιά σου. Δεν πρέπει να ζυγίζει περισσότερο από ένα φτερό. Σκέψου. Σκέψου πολύ. Δεν χρειάζεται πάντα κόστος για να πετύχουμε άτι, αλλά ο σωστός τρόπος. Παραδέξου πως τρομάζεις τους γύρω σου. Δεν τους αφήνεις να ανοιχτούν εύκολα.
– Εσένα σε τρόμαξα?
– Όχι, γιατί δεν μπορείς. Υπάρχουν άλλοι με πιο λεπτεπίλεπτους τρόπους, οι οποίοι δεν μπορούν να αντέξουν ένα εκρηκτικό άτομο όπως είσαι εσύ.
– Δεν εκφράζω ούτε τα μισά απ’ όσα νοιώθω !!
– Σκέψου και να τα εξέφραζες. Δεν θα είχες κανέναν δίπλα σου. Κανείς δεν θέλει έναν αυστηρό κριτή. Μάθε πως η μια μέρα είναι τελείως διαφορετική από την άλλη. Δεν κρύβει καμία παρόμοια κίνηση μ’ αυτές της προηγούμενης, ακόμα και οι καθημερινές φυσικές μας ανάγκες, από τον τρόπο που πίνεις τον καφέ σου ή το πώς γέρνεις να κοιμηθείς. Πρόσεξε πολύ πριν μιλήσεις. Να λες ένα μόνο πράγμα, αλλά να μετράς πολλά. Δεν μπορεί ο άλλος να δεχτεί μόνο τα δικά σου θέλω.

Advertisements
Published in: on 20, Νοέμβριος, 2008 at 14:09  Σχολιάστε  
Tags:

The URI to TrackBack this entry is: https://didymina.wordpress.com/2008/11/20/117/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: