Αυτογνωσία

Εμείς καθορίζουμε το μέλλον μας, με τον τρόπο που σκεφτόμαστε , αλλά και που ενεργούμε. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην εγωιστική στάση μας απέναντι στους άλλους. Επιρροές δεχόμαστε, ναι , αλλά και στέλνουμε. Δεν έχει ποτέ αποτέλεσμα μια πράξη αν δεν συντονιστεί με κάποιου άλλου.
Σιωπήστε κι ακούστε τον εσωτερικό σας εαυτό!! Αν το κάνετε ξανά και ξανά, θα εκπαιδευτείτε σ΄αυτό. Όταν είστε μόνες, αλλά και όταν βρίσκεστε οπουδήποτε. Όσο πιο βαθειά θα κατεβαίνετε στη συνείδησή σας, τόσο πιο ξεκάθαρα θα ακούτε τα μηνύματα. Θα διακρίνετε σημάδια που τώρα δεν αντιλαμβάνεστε, όμως το εσωτερικό μέρος σας ξέρει. Αν μπορεί ο καθένας να καταλάβει που τον οδηγούν, αν είναι ικανός να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα, τότε θα μπορέσει να πορευτεί τη πορεία της ζωής που έχει ταχθεί να ζήσει. Ανιχνεύστε σωστά!
Κάθε μέρα προστίθεται και ένα μόριο γνώσης. Να μαθαίνετε από τον εαυτό σας. Να έχετε αυτοκυριαρχία και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας. Να ελέγχετε πρώτα τον εαυτό σας, για να βρείτε τον τρόπο να διαμορφώσετε ή ακόμα και να επιλέξετε το περιβάλλον σας. Εάν έχετε κατανοήσει πως οι καταστάσεις είναι προβλέψιμες, τότε θα είστε προετοιμασμένες για οτιδήποτε.
– Όλα αυτά τα όμορφα, κατά τ΄άλλα, λόγια, μου ακούγονται λίγο φιλοσοφικά και δύσκολα πραγματοποιήσιμα.  Πως μπορείς να καταπνίξεις όλα τα συναισθήματα που σε κατακλύζουν , να είσαι υπεράνω, ενώ συγχρόνως να εκπαιδεύεις τον εαυτό σου σε όλα αυτά?
– Είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Πολλοί δεν τα καταφέρνουν και χάνουν τη πρόκληση. Την βλέπουν επιφανειακά, πως είναι κάτι που τους δημιουργεί πρόβλημα, άρα πρέπει να ελευθερωθούν από ό,τι το δημιούργησε. Ενώ παραμένοντας και ανιχνεύοντας τις αιτίες, εξελισσόμαστε ως προσωπικότητες.

Advertisements
Published in: on 22, Νοέμβριος, 2008 at 23:44  2 Σχόλια  
Tags: ,

The URI to TrackBack this entry is: https://didymina.wordpress.com/2008/11/22/120/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 ΣχόλιαΣχολιάστε

  1. Αν και το κείμενο απευθύνεται σε γυναίκες η αλήθεια είναι ότι και οι άντρες τα ίδια ζόρια τραβάμε. Απλά εμείς είμαστε πολύ ξεροκέφαλοι και εγωιστές για να το παραδεχθούμε. Αξίζει να κάνουμε μία προσπάθεια…

  2. @Λάκης Φορουκλάς: Κάθε βήμα προς την εξέλιξη είναι σημαντικό, ακόμα και το μικρότερο… Την καλημέρα μου.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: