«Το Άλλο Εγώ»

Κάθισε σ’ ένα παγκάκι και σκέφτηκε ότι μπορεί κι εκείνος να τη χρειαζόταν, κι εκείνη να είχε κάνει λάθος. Μέμφθηκε τον εαυτό της για την επιθετικότητα που έδειξε στον άντρα που μέχρι πριν λίγα εικοσιτετράωρα έλεγε λόγια αγάπης. Έδειχνε κακή προσαρμογή, σ΄ένα θέμα που χρειάζεται εμβάθυνση και όχι επιπόλαιη μεταχείριση. Νευρίασε με τον εαυτό της , όταν θυμήθηκε πως έκλεισε βιαστικά την πόρτα κι έφυγε, βασιζόμενη στα δικά της και μόνο συμπεράσματα.
Δειλία και μόνο τη χαρακτήρισε με πιο ώριμη σκέψη. Το παραδεχόταν. Προτίμησε την προσωπική της ασφάλεια, παρά να διακινδυνεύσει μια ανοικτή κουβέντα. Λειτούργησε σαν να ήθελε να διασφαλίσει τη σιγουριά της σχέσης τους, αγνοώντας ότι είχε ακούσει από ‘ κείνον. Μα το «άλλο  εγώ» δεν την άφηνε σε ησυχία. Την συμβούλευσε να αντιμετωπίσει τη κατάσταση, όπως κι αν είχε, ακόμα κι αν προμηνυόταν ριζική αλλαγή, ακόμα κι αν επρόκειτο για τη διακοπή της.
Πως μπερδεύτηκε ανάμεσα στη δελεαστική αδράνεια και στη δραστηριότητα? Ποτέ της δεν υπήρξε νωθρή. Ήταν η πρώτη φορά που φοβήθηκε. Το ομολόγησε τώρα, τουλάχιστον στον εαυτό της. Σε τελική ανάλυση , δε δήλωσε ατρόμητη, είχε όμως όλο το σθένος να το παλέψει. Έχασε μια μάχη στον αγώνα της για την ευτυχία τη δική της αλλά και τη δική του … όμως δεν έχασε το πόλεμο.
Δε θ’ άφηνε τους φόβους της να τη στραγγαλίσουν, επειδή , αν αποδεικνύονταν λανθασμένοι, θα ‘χε ενοχές για μια ζωή. Όχι. Προτίμησε τη γνώση απ’ την άγνοια. Δε θα χρονοτριβούσε χαμένη μέσα στην αβεβαιότητα. Προτίμησε την ευτυχία από την απόγνωση

Advertisements
Published in: on 27, Νοέμβριος, 2008 at 13:29  Σχολιάστε  
Tags: ,

The URI to TrackBack this entry is: https://didymina.wordpress.com/2008/11/27/224/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: