Ο σταθμάρχης του Λούκι Λούκ

 luckeluke

– Και ποιος είσαι ‘συ που θα σώσεις τον κόσμο? Πως μπορείς να σώσεις κάποιον που δε θέλει να σωθεί και πως ; Πας να φωτίσεις κάποιον που έχει συνηθίσει στο μισοσκόταδο?
– Θα μπορούσα να σου αναφέρω μερικές δεκάδες φωτισμένων που τράβηξαν μπροστά από το κοπάδι, που δε δίστασαν να πάρουν την ευθύνη των άλλων στους ώμους τους, μα δε μου το επιτρέπει η μετριοφροσύνη μου.
– Αχ! Να χαρώ εγώ πλάτες που θα πάρουν πάνω τους ευθύνες που δεν τους ανήκουν. « Ο αίρων τας αμαρτίας του κόσμου». Πάρτες λοιπόν τις ευθύνες μας, στις χαρίζω! Σώσε μας, στο επιτρέπουμε. Εσένα να δούμε ποιος θα σε σώσει, τώρα που άρχισαν να σε απειλούν οι λύκοι!!!
– Ούτε θέλω να με σώσουν, ούτε θέλω να σώσω κανέναν. Μα, είναι κάποιος μέσα μου που αρχίζει να φωνάζει κάθε που βλέπει κάτι στραβό. Αν είναι να τον φιμώσω, θαρρώ πως δε θα ‘μαι πια ο ίδιος. Όποιος θέλει μπορεί να κάθεται στ’ αυγά του. Τα δικά μου δε μου φαίνονται βολικά για κάθισμα, άσε που δε με σηκώνουν.
– Μα δε βλέπεις πως ξοδεύεσαι τζάμπα?
– Όποιος έχει ξοδεύει! Αν δεν έχεις, το μόνο που σου μένει, είναι να μιλάς για οικονομία, σωφροσύνη και αποταμίευση. Αλλά αν έχεις και δε δίνεις, είναι σαν να μην έχεις τίποτα.
– Να δίνεις, αλλά να πιάνει τόπο! Αναρωτήθηκες ποτέ, αν όλος αυτός ο κόπος σου, κάπου αλλού θα ‘δινε καρπούς, ενώ εδώ, είναι σαν να σπέρνεις σε πέτρες.
– Εδώ είναι ο τόπος μου.
– Ε λοιπόν δεν είναι ο τόπος σου εδώ. Είσαι πολύ πιο μπροστά απ’ αυτόν τον τόπο. Ανήκουμε εκεί που μας καταλαβαίνουν και τους καταλαβαίνουμε. Από πού ξεφύτρωσες εσύ , ανάμεσα σ’ αυτούς τους καθησυχασμένους ανθρώπους? Και εν πάση περιπτώσει, ποιόν παριστάνεις, αλλάζοντας συνεχώς ρόλους? Ποιος είσαι, ο σταθμάρχης του ερημικού σταθμού στο Λούκι Λούκ, που αλλάζοντας καπέλα, γίνεται κατά περίπτωση, ελεγκτής, εισπράκτορας ή γκαρσόνι?
– Όλα τα κατάλαβες? Ξεσκεπάστηκα?
– Μήπως γι’ αυτό τοποθέτησες τον εαυτό σου εδώ, επειδή εδώ είσαι κάποιος? Μήπως φοβάσαι μη βγεις παραέξω και σε καταπιεί η ανωνυμία?

Advertisements
Published in: on 6, Δεκέμβριος, 2008 at 11:59  Σχολιάστε  
Tags: ,

The URI to TrackBack this entry is: https://didymina.wordpress.com/2008/12/06/330/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: