Ψυχικό κομπόδεμα

Η σύγκρουση ήταν πια ολοφάνερη, μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο ξεσπούσε μέσα της σοβαρή κρίση, το αίσθημα του ανικανοποίητου που ένιωθε απο παιδί, είχε πια κορυφωθεί, πριν την πνίξει, αισθανόταν την ανάγκη να κάνει κάτι γι αυτό.
 
Κάτι μέσα της φώναζε πως αμυνόμενη, ζυγιασμένη και προσεχτική δεν θα έβγαζε άκρη, κι έτσι προχωρούσε απειθάρχητα, ακολουθώντας αυτό που ήθελε η καρδιά της.
 
Παρ’ ολα αυτά, κάθε φορά που το πάθος της την αναμετρούσε με τον κίνδυνο, η εσωτερική της φωνή σήμαινε συναγερμό και λειτουργούσε μ’ ενα τρόπο που η κοινή λογική εκλαμβάνει ως αυτοέλεγχο. Αυτή όμως δεν ήταν αυτοελεγχόμενο άτομο, απλά το άνοιγμα της καρδιάς της προς όλους κι όλα κινητοποιούσε τις αισθήσεις της και εκείνες με τη σειρά τους την οδηγούσαν στη διάκριση.
Η ανάγκη της να εξηγηθεί με τον εαυτό της κορυφώθηκε. Και τι να του πει? Νιώθει σαν να’χει εναν εαυτό που ‘ναι εχθρικός απέναντί της, μα ούτε κι έτσι ακριβώς είναι. Ένας εχθρός σε ξοφλά, του λες τις διαφορές σου και τελειώνεις, ξέρεις για τι μιλάς. Με τον εαυτό σου είναι αλλιώς, σου κρύβεται, σου ξεφεύγει, αυτόματοι μηχανισμοί επινοούνται ερήμην σου κι εσυ τρέχεις να βρεις τι γεννά την απελπισία σου.

Ξαφνικά, υποπτεύθηκε, τον εαυτό της πως παγιδεύεται ναρκισσιστικά στα δίχτυα της θλίψης, της φάνηκε υπερβολικό αυτό το ψυχικό κομπόδεμα, μα αναρωτήθηκε αν είναι αλήθεια.

Δεν ήταν σε θέση να δώσει άμεσα απάντηση, αποδέχθηκε όμως με γενναιότητα πως έχει αλλάξει πια ρότα, μια αλλαγή που ούτε η ίδια ήξερε που θα την έβγαζε. Το μόνο που ήξερε ήταν πως θα ακολουθούσε το δρόμο της καρδιάς της

Advertisements

The URI to TrackBack this entry is: https://didymina.wordpress.com/2010/09/22/857/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: