Village People

ΑΝ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΕΚΑΤΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ Ή ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΙΣΩΣ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Αν ολόκληρη η γη συμπυκνωνόταν σε ένα χωριό εκατό ατόμων, τότε αυτό θα αποτελούταν από :

57 Ασιάτες, 21 Ευρωπαίους. 14 Αμερικανούς, 8 Αφρικανούς,

 52 Γυναίκες, 48 Άντρες,

70 μη λευκούς, 30 λευκούς,

89 ετεροφυλόφιλους, 11 ομοφυλόφιλους,

6 πρόσωπα θα κατείχαν το 59% του παγκόσμιου πλούτου.

Και οι έξι θα ήταν Αμερικανοί. 

80  θα είχαν μη ικανοποιητικές συνθήκες κατοικίας,

70 θα ήταν αναλφάβητοι,

50 θα ήταν υποσιτισμένοι, 1 θα πέθαινε ,

 2 θα γεννιούνταν ,

1 θα είχε κομπιούτερ,

1 μόνο θα είχε πτυχίο πανεπιστημίου.

Αν λοιπόν δεις τον κόσμο γύρω απο αυτή την οπτική γωνία , τότε σίγουρα θα πάψεις να βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο και θα καταλάβεις οτι τη χυλόπιτα που έφαγες απο την πιτσιρίκα στο μπάρ , το 75% των κατοίκων αυτού του πλανήτη δε θα τη δεί ούτε ως κύριο πιάτο στο τραπέζι του.
Αν σήμερα ξύπνησες με hangover απο τα σφηνάκια και όχι άρρωστος απο κάποια σοβαρή ασθένεια , τότε είσαι πιό τυχερός απο 1 εκατομμύριο ανθρώπους που δεν θα ζούν την επόμενη βδομάδα.
Αν οι μόνοι πόλεμοι που έζησες ήταν τα TV war shows σε Ιράκ , Σερβία και Αφγανιστάν , χωρίς τη φρίκη του τραυματισμού, την αγωνία της προσφυγιάς , τον εξευτελισμό της αιχμαλωσίας ,τότε είσαι σαφώς πιό τυχερός απο 500 εκατομμύρια ανθρώπους που βιώνουν τις συνέπειες του πολέμου στο πετσί τους.
Αν μπορείς να πάς στην εκκλησία –τουλάχιστον στην Ανάσταση – χωρίς το φόβο οτι θα σε απειλήσουν,θα σε συλλάβουν , θα σε σκοτώσουν , τότε είσαι πιό τυχερός απο 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους που δεν έχουν έναν Χριστόδουλο να τους λέει ανέκδοτα…
Αν στο ψυγείο σου έχει κασέρι αλλά όχι καμεμπέρ, αν φοράς παπούτσια –έστω κι αν δεν είναι Dolce & Cabbana-, αν μένεις σε δυάρι στην Κυψέλι αλλά όχι σε έπαυλη στη Δροσιά, άν κοιμάσαι σε κρεβάτι –έστω κι αν δεν είναο king size-, συλλογίσου οτι εξακολουθείς να είσαι πλουσιότερος απο το 75 % των κατοίκων αυτού του κόσμου.
Αν μάλιστα μπορείς και διαβάζεις αυτό το κείμενο , είσαι διπλά ευλογημένος αφού δεν ανήκεις στα 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους που δεν ξέρουν να διαβάζουν.
Γι αυτό, λοιπόν, ασε τη γκρίνια  για τις αδικίες στη ζωή σου. Για την πόρτα που έφαγες στο prive του Priviliege, για τις διακοπές στην Αράχωβα που ήταν ολιγοήμερες, για το Golf που δεν είναι Porsche , το Jeep που δεν είναι Land Rover, το τραπέζι στο Romeo που δεν είναι πρώτο , την κοπέλα σου που σε πήρε τηλέφωνο σήμερα μόνο μια φορά, τη μάνα σου που σε πιέζει να διαβάζεις…
Το να θέλεις περισσότερα απ όσα έχεις δεν είναι κακό , αν πρώτα μάθεις να εκτιμάς όλα όσα έχεις .
Βάλε στόχους .
· Απόκτησε το καλύτερο , όχι για φιγούρα , αλλά γιατί θα κάνει τη ζωή σου καλύτερη.
· Να δουλεύεις σαν να μην σου χρειάζονται χρήματα.
· Να αγαπάς σαν να μην σε έχουν πληγώσει ποτέ.
· Να χορεύεις σαν να μην σε βλέπει κανένας .
· Να τραγουδάς σαν να μην σε ακούει κανείς.
-Να ζείς τη ζωή σου σαν να ήταν η γή Παράδεισος.

Δημοσιεύτηκε on 26, Ιουνίου, 2007 at 08:04  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://didymina.wordpress.com/village-people/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentΣχολιάστε

  1. Τέλειο Χαρά 🙂


Σχολιάστε